Herhalingsles Reanimatie

Herhalingscursussen
Certificaat

Bij voldoende getoonde competenties ontvangt u het EHBO Rode Kruis Certificaat of een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad:

Herhalingsles Reanimatie in Arnhem

reanimatie

De Nederlandse Reanimatie Raad en het Rode Kruis adviseren om jaarlijks een herhalingsles reanimatie te volgen om de vaardigheden van reanimatie te kunnen oefenen.

Klassikaal: 3  uur per jaar                 € 55,00
Maximaal 6 cursisten in een groep

Als de RIVM regels rondom COVID van toepassing zijn op de lesdatum, zal er voor iedere cursist een ‘eigen’ pop beschikbaar zijn. De cursuskosten zullen dan met €5,00 per persoon opgehoogd worden.

direct inschrijven

Tijdens deze herhaling is er de mogelijkheid om te werken met scenario’s die passen in de werkomgeving van de groep cursisten. Bijvoorbeeld oefenen in een tandartskamer, aandachtspunten voor huisartsen, de procedure voor de BHV-er, enzovoort.

Ook kan er voor gekozen worden de reanimatie digitaal te registreren, zodat de cursist heldere, geprinte, feedback krijgt over de resultaten.

Omdat ik beschik over verschillende poppen kan er bijvoorbeeld ook geoefend worden met een “gezette oudere man” en/of een vrouwelijk slachtoffer.

In deze les zal er ook aandacht zijn voor het beademen met een mondmasker.

Inhoud van de cursus;
  • Je oefent om de toestand van een slachtoffer te beoordelen
  • Je oefent reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken, in diverse scenario’s die jaarlijks een thema kennen.
  • Op een reanimatie-pop worden de belangrijkste vaardigheden geoefend, waarbij je feedback krijgt over je vaardigheden van mede cursisten en de instructeur
Certificaat (bij voldoende getoonde competenties);
  • Een Rode Kruis certificaat Reanimatie (2 jaar geldig) of
  • Een reanimatie certificaat van de  Nederlandse Reanimatie Raad (2 jaar geldig)